Úloha finančného trhu v priemyselnej politike SR - Bors, Ladislav
Dôležitá úloha finančného trhu najmä v období ekonomickej transformácie. Vplyv finančného trhu na reštrukturalizáciu podnikovej sféry (úverová politika komerčných bánk). Z hľadiska priemyselnej politiky - dôležitý primárny kapitálový trh (emisie dlhopisov). Regulácia finančných trhov. Poskytovanie informácií investorom. Podpora vlastníctva domov (hypotéky). Internacionalizácia finančných trhov.