Reformné ekonomiky sú akoby v tranzite. 1 - Krč, R.
Prvá časť analýzy o ekonomickom vývine v postsocialistických krajinách. Racionalita a realita hospodárskej politiky. Vplyv politických rozhodnutí a dosah rozličných pokusov a reforiem. Zápas s nedostatkom a so znižovaním životnej úrovne. Nedosiahnutie vytýčenej podoby znakov racionálnej hospodárskej politiky v období transformácie. Ciele hospodárskej politiky.