Konkurencia v marketingu - Vocel, J.
Konkurenčná situácia. Základné konkurenčné situácie možno rozdeliť do piatich typov. Je to v závislosti na počte predajcov príslušného produktu na trhu a na druhej strane podľa miery rozdielnosti medzi určitými výrobkami. Ciele konkurencie. Odhad situácie konkurencie. Identifikácia stratégií konkurencie. Rozbor a evidencia konkurencie. Odhad predností slabých a silných miest konkurencie. Súťaž o zákazníkov čas a peniaze. Konkurenčné výhody a ich význam.