P. Mihók: Devalvácia by zdražila aj žiadúci dovoz moderných technológií - Mihók, P.
Obchodný deficit Slovenska za r.1996. Aktívne saldo obchodnej bilancie si Slovensko udržiava s väčšinou členských štátov CEFTA. V obchode s ČR začína Slovensko vykazovať pasívum. Najvyššou dovoznou položkou sú energie. Potreba dovozu modernej technológie, zníženie spotreby energie. Nedostatočné proexportné opatrenia zo strany vlády.