Po zmiernení rastu úverov očakáva NBS zlepšenie aj v zahraničnom obchode SR - Kovalčík, J.
V centre pozornosti NBS stojí zmena trendu vývoja obchodnej bilancie. Vysoká úroveň úrokových sadzieb na slovenskom peňažnom trhu. NBS očakáva zlepšenie v zahraničnom obchode SR. V. Masár hodnotí menový vývoj v tomto roku ako priaznivý. Zmiernenie dynamiky peňažnej zásoby a úverov. Hospodárenie štátneho rozpočtu v prvom štvrťroku 1997 pôsobilo v súlade s menovou politikou. Otázka možnosti emisií štátnych dlhopisov na zahraničných trhoch.