EK: vylúčením zahraničných investorov z privatizácie sa SR zbavila výhody veľkých zahraničných investícií - Hajšel, R.
Správa Európskej komisie (EK) o ekonomickej situácii v krajinách strednej a východnej Európy. Kapitola venovaná slovenskému hospodárstvu - hodnotenie hospodárskej situácie, najznepokojujúcejší faktor je výrazné zhoršenie na bežnom účte obchodnej bilancie, malý rast vývozu a výrazný nárast dovozu. Potreba reštrukturalizácie bánk a podnikov. Na reštrukturalizáciu sú potrebné zahraničné investície. Vývoj hospodárskej situácie v niektorých štátoch SVE.