Liberalizácia svetových investičných tokov - Šesták, J.
Toky priamych zahraničných investícií. Najväčším investorom sú krajiny OECD. Prehľad investorských krajín. Liberalizácia investičných tokov. Súčasný medzinárodný legislatívny systém regulácie priamych zahraničných investícií. OECD - právne nástroje regulácie investícií. Medzinárodná dohoda o investíciách. Multilaterálna investičná dohoda. Regionálne organizácie a liberalizácia investícií.