Start už za dva roky - Žižka, J.
Vytváranie Európskej menovej únie. Fakty súvisiace s integráciou do Európskej menovej únie - zahraničné investície, stabilita menového systému, inflácia a úrokové miery. Vplyv EMÚ na menej rozvinuté štáty - cestovanie za prácou, sociálne napätie, nepružný trh práce. Rozdiely medzi hospodárskou politikou Nemecka a Francúzska. Riziko narušenia stability Európskeho menového systému prijatím štátov so slabším hospodárskym systémom. Dublinská dohoda o rozpočtovej stabilite.