Prognóza OSN
Prognóza OSN týkajúca sa pomalšieho rastu hospodárstiev strednej a východnej Európy. Boj s infláciou. Predpokladaný vstup do Európskej únie. Obchodná bilancia v európskych tranzitných krajinách v r. 1992-1996 (východná Európa a Rusko). Rozširovanie EÚ. Perspektívy pre vstup do EÚ a rýchlosť začleňovania. Hlavné prvky predvstupnej stratégie.