Výkon práva na životné prostredie - Škultéty, P.
Organizačné a inštitucionálne zabezpečenie výkonu práva na životné prostredie je jedným z predpokladov realizácie starostlivosti štátu o životné prostredie, ktoré patrí k základným funkciám demokratického štátu. Premietnutie tejto funkcie do výstavby orgánov verejnej správy. Pojem správa životného prostredia. Uplatňovanie systémov starostlivosti o životné prostredie v orgánoch štátnej správy.