Metody a modely Sociální finance. 1 - Vostatek, Jaroslav
Moderné modely sociálneho zabezpečenia: moderný liberálny model, moderný model sociálneho poistenia, škandinávsky model. Uplatnenie sociálneho poistenia. Sociálna kvóta vo vybraných krajinách Európskej únie a Čekej republike (Holandsko, Dánsko, Francúzsko, Nemecko, Belgicko, V. Británia, Taliansko, Írsko, Portugalsko, Grécko, EÚ-12 - za roky 1970 - 1993). Podnikové zaopatrenie. Súkromné poistenie a sporenie ako metóda sociálneho zabezpečenia. Model starobného zabezpečenia.