Význam vzdelania a vedy a ich využitie v praxi - Benčo, Ján
Vzdelanie a veda ako intenzifikačný faktor ekonomiky. Skúmanie vzťahu medzi rozvojom terciárneho sektora, ktorého súčasťou je aj vzdelávanie a veda a rozvojom ekonomiky. Obrat v školskej a vednej politike. Perspektívy vzdelania a vedy. Nástroje verejnej politiky pre oblasť rozvoja vzdelania, vedy a výskumu. Skúsenosti vyspelých krajín.