Pri podnikaní je nevyhnutné poznať aj environmentálnu legislatívu - Závadský, I.
Sumarizácia najdôležitejších povinností právnických a fyzických osôb, ktoré vyplývajú z platnej právnej úpravy na ochranu životného prostredia. Novoprijaté a novelizované predpisy, v súčinnosti s ekonomickými nástrojmi, majú zabezpečiť, aby všetky podnikateľské aktivity neohrozili životné prostredie nad zákonom stanovenú mieru.