Systémy ekologického managementu - Talášek, V.
Ekologické hľadisko ako súčasť stratégie vrcholového riadenia podniku. Rozvoj systémov ekologického manažmentu (SEM) - Environmental Management Systems - EMS. Dokumenty a certifikáty Európskej únie na podporu rozvoja SEM. Výstavba a certifikácie SEM podľa noriem rady ISO 14000. Zavádzanie SEM v podniku pozostáva z troch etáp. Nemecké a francúzske skúsenosti s výstavbou SEM.