Transformácia Štátneho fondu životného prostredia SR umožní poskytovať aj tzv. mäkké úvery - Rabayová, Z.
Štátny fond životného prostredia (ŠFŽP) SR vznikol v r.1991 - podpora podnikania v životnom prostredí. Základné kritériá udeľovania prostriedkov zo ŠFŽP. Prehľad príjmov a výdavkov zo ŠFŽP SR za roky 1992-1996. Postupné znižovanie dotácií pre ŠFŽP zo štátneho rozpočtu. Potreba založenia tzv. obrátkového fondu - mal by poskytovať výhodné úvery.