Rudné baníctvo - sklamané nádeje a očakávania - Sviteková, A.
Ekonomické reformy v slovenskej mekke rudného baníctva na Spiši a v Gemeri. Tri etapy vývoja š. p. Železorudné bane, dnes Želba, v Spišskej Novej Vsi. Odbúrané dotácie. Pokles ťažby. Rast cien vstupov. Rozdelenie na dva podniky. Dosiahnuté výsledky od r. 1986 a očakávania v r. 1997.