Stav v kvalite vody dodávanej z verejných vodovodov v roku 1996 - Büchlerová, E.
Na Slovensku je v súčasnosti zásobovaných z verejných vodovodov asi 78,5 perc. obyvateľstva. Úroveň zásobovania obyvateľstva pitnou vodou zaostáva za vyspelými európskymi krajinami. Jednotliví prevádzkovatelia vodovodov sledujú kvalitu pitnej vody. Kvalitatívne požiadavky na pitnú vodu sú stanovené v STN 75 7111. Porovnanie kvality pitnej vody v rozvodnej sieti na Slovensku v r. 1996.