Slovenskí hotelieri pripravujú stratégiu do roku 2005, ktorá má zabrániť zániku takmer polovice hotelov - Kuminiaková, V.
Zväz hotelov a reštaurácií (ZHR) Slovenskej republiky - súčasná základňa 114 členov. Členovia ZHR - riadni, pridružení, čestní. Potreba vypracovania stratégie prežitia do r.2005 - zlepšenie ekonomického riadenia hotelov, modernizácia, výpočtová technika, ekologizácia, vzájomná spolupráca. Príprava pravidiel zmluvných vzťahov s cestovnými kanceláriami. ZHR plánuje na august 1997 prvú medzinárodnú výstavu hotelierstva a priemyslu cestovného ruchu Hotel.