Modely vedenia ľudí - Kačír, Klement
Zabezpečovanie funkcie vedenia ľudí v riadení v súvislosti so zvyšujúcimi sa nárokmi na riadenie. Uplatňovanie piatich modelov vedenia ľudí: vedenie pomocou cieľov, pomocou odchýliek, delegáciou právomoci a zodpovednosti, pomocou systémov, motiváciou. Základné povinnosti manažéra vo vzťahu k podriadeným. Klasické princípy účinného vedenia ľudí v riadení. Zásady vydávania príkazov.