Rozhodovanie v činnosti manažéra - Kačír, Klement
Rozhodovanie v činnosti manažéra. Základné typy rozhodnutí. Rozhodnutia podľa záväznosti, podľa dosahu účinkov, z hľadiska zmeniteľnosti, podľa zložitosti. Proces rozhodovania možno rozdeliť do ôsmich na seba logicky i časovo nadväzujúcich štádií: štádium zberu informácií, uvažovanie o variantoch, vykryštalizovanie názoru, analytické štádium, výber jednej možnosti, registrácia rozhodnutia, rozpracovanie rozhodnutia, realizácia rozhodnutia.