Kritéria úspěšnosti firmy Diagnostický test - Urban, J.
Význam ľudských aspektov riadenia a organizácie firmy. Diagnostický test vzťahujúci sa k desiatim základným kritériám úspešnosti firmy. Hodnotenie úrovne a účinnosti personálno-organizačného systému podniku založeného na rozbore údajov vzťahujúcich sa k 10 kritériám úspešnosti: 1. Organizačný systém. 2. Informačný a komunikačný systém. 3. Motivačný systém a manažérsky štýl. 4. Systém odmeňovania. 5. Výber a hodnotenie pracovníkov. 6. Vzdelávanie a rozvoj pracovníkov. 7. Personálne plánovanie. 8. Riadenie personálnych nákladov. 9. Riadenie kvality. 10. Image a atraktivita firmy.