Možnosti prognózovania finančnej situácie podnikov v Slovenskej ekonomike - Šnircová, Jana, 1971-
Prehľad priebežných výsledkov z testovania možností využitia metód prognózovania v neštandardných podmienkach slovenskej ekonomiky. Je nevyhnutné: 1. identifikovať skupinu prosperujúcich a neprosperujúcich podnikov, 2. zistiť finančné pomerové ukazovatele, ktoré by mohli slúžiť ako vhodný indikátor zdravia podnikov, 3. preskúmať stabilitu vytypovaných indikátorov finančného zdravia podnikov v čase.