Etická samoregulácia v reklame - Vozár, Jozef
Zákon o reklame - právna úprava združení na ochranu etiky reklamy, zavedenie orgánov etickej samoregulácie do zákona. Určenie kompetencií týchto orgánov vo vzťahu k štátnym orgánom. Rady pre reklamu vznikajú na národných úrovniach a vydávajú tzv. reklamné kódexy. Národné kódexy reklamy upravujú najproblematickejšie oblasti (reklama na alkohol, tabaková reklama, deti a mládež v reklame, atď.).