Vývoj obyvateľstva Slovenska a jeho postavenie v rámci Európy - Podolák, P.
Sociálno-ekonomické zmeny ovplyvnili aj demografický vývoj na Slovensku. Populačná situácia na Slovensku. Výrazný pokles počtu narodených detí. Vysoká rozvodovosť. Úroveň sobášnosti výrazne poklesla. Migrácia a celkový prírastok obyvateľstva.