Základné zásady personálnej práce - Turská, R.
Ciele a význam personalistiky. Personálne činnosti. Personálna administratíva. Personálna štatistika. Predpoklady pracovníkov v oblasti personálnej práce. Plánovanie, vyhľadávanie, výber pracovníkov. Životopis a dotazník. Výberový pohovor. Starostlivosť o pracovníkov. Adaptačný proces. Pracovné hodnotenie. Rozvoj ľudských zdrojov. Vzdelávanie pracovníkov. Rozvoj osobnosti. Programy ďalšieho rozvoja osobnosti.