Trh s pôdou má v krajinách EÚ prísne pravidlá, z ktorých by sa malo poučiť aj Slovensko - Chrastinová, Zuzana
Podmienky nákupu pôdy v európskych krajinách a na Slovensku. V krajinách EÚ existuje rozsiahla legislatíva týkajúca sa držby pôdy a ďalšieho zaobchádzania s ňou. Kúpna cena pôdy. Prvoradé je poľnohospodárske využitie pôdy.