Minuloročný prieskum medzi malými podnikateľmi potvrdil vysoké odvodové a daňové zaťaženie tohto sektora - Petrík, Borislav
Porovnanie výsledkov empirického prieskumu (EÚ SAV 1996), zameraného na ekonomické aspekty malopodnikateľského sektora SR. Nevyhovujúca vládna podpora podnikania. Problematika finančného zaťaženia a návrhy na zníženie. Počty zamestnaných pracovníkov v malých a stredných podnikoch. Názory respondentov-podnikateľov na vstup SR do EÚ.