Některé metodické problémy mezinárodního srovnávání efektivnosti bank - Babouček, I.
Kľúčové aspekty, ktoré je vhodné brať do úvahy pri medzinárodnom porovnávaní efektívnosti bánk: menový kurz, výška úrokových sadzieb, miera inflácie, menová politika, rentabilita podnikania a produktivity práce, národohospodárske hľadisko, cena a dostupnosť bankových služieb z pohľadu klienta, kvalita riadenia ziskovosti a štruktúra aktivít bánk.