Modely oceňování kapitálových aktiv a český akciový trh - Sommer, Martin
Investor potrebuje pre svoje rozhodnutie o nákupe alebo predaji cenných papierov odhad budúcich výnosov. Štandardne má k dispozícii dva nástroje: fundamentálnu a technickú analýzu. Súčasná teória trhu cenných papierov pracuje s niekoľkými modelmi oceňovania kapitálových aktív: model oceňovania kapitálových aktív, teória arbitrážneho oceňovania, trhový model. Trhový model na českom akciovom trhu.