Ruský medveď prebudený z letargie
Po prepade ruskej ekonomiky po rozpade Sovietskeho zväzu pomalý rast niektorých ekonomických ukazovateľov. Pokles HDP po r. 1991. Pokles inflácie po rokoch chaosu. Obchodná bilancia aktívna vďaka surovinám. Cenová kontrola, stabilita rubľa, nesolventnosť podnikov, zadlženosť. Liberalizácia a privatizácia. Racionálna reštriktívna monetárna a fiškálna politika. Potreba reštrukturalizácie.