Financovanie agrobiznisu má stále veľa prekážok - Pilková, Anna
Apríl 1997 - seminár na tému Financovanie agrobiznisu v strednej a východnej Európe a v Spoločenstve nezávislých štátov. Financovanie agrobiznisu v krajinách SVE a SNŠ bankou EBOR. Priame a tzv. hybridné financovanie - úvery, kombinácia úverového a kapitálového financovania. Nedostatok finančných zdrojov pre ďalší pozitívny vývoj slovenského agrobiznisu. Poľnobanka, a.s. Bratislava ako tzv. agent pre EBOR. EBOR uprednostňuje špičkové poľnohospodárske firmy.