Význam odvetvia obchodu a služieb v slovenskej ekonomike rastie, v trhových ekonomikách je však postavenie tohto odvetvia oveľa výraznejšie
Význam terciárneho sektora - obchod a služby - pre hospodársky rozvoj Slovenska. Vývoj tržieb a hospodárskych výsledkov jednotlivých druhov služieb. Porovnanie vývoja celotrhového CP Indexu a odvetvového indexu CP Obchod a služby. Perspektívy vývoja tretieho sektora.