Medzinárodné zmluvy majú prednosť pred úpravou právnych predpisov SR - Burajová, I.
Prednosť medzinárodných zmlúv, ktoré SR uznala alebo ku ktorým pristúpila a ktoré sú pre SR záväzné, pred úpravou právnych predpisov SR. Minimalizovanie právnych následkov porušenia medzinárodných dohovorov pri prepravách realizovaných do Ruskej federácie.