Štruktúrne aspekty vonkajšej ekonomickej rovnováhy Slovenskej republiky - Gabrielová, Herta
Vývojové tendencie v tovarovej štruktúre zahraničného obchodu SR. Vývoj dovozu a vývozu v r. 1993-1996. Výkonnosť slovenskej ekonomiky z hľadiska dovozno-vývozných relácií. Spôsob identifikácie zahraničného obchodu - výpočet transformačného výkonu ekonomiky (ako sa dovážané suroviny a palivá zhodnocujú vo vyvážanej priemyselnej produkcii). Problém slovenskej ekonomiky - nízka miera spracovanosti vyvážaných priemyselných výrobkov.