EU kopíruje basilejské metody měření tržních rizik - Jílek, Josef
Druhá banková direktíva 89/646/EEC, direktíva o kapitálovej primeranosti 93/6/EEC (CAD) a direktíva o investičných službách 93/22/EEC. Podstata CAD a CAD II (revízia CAD v zmysle materiálu bazilejského výboru pre bankový dohľad - Bazilejská novela). CAD II zamerané na: vnútorné modely bánk a komoditné riziko. Rozdiely medzi CAD a Bazilejskou novelou.