Zásahy hlavy štátu do legislatívnej činnosti parlamentu - Daňo, J.
Pojmy "moc" a "štátna moc". Rozdelenie štátnej moci a jej nositelia. Uplatňovanie zákonodarnej moci v štáte. Obsah a zmysel zasahovania hlavy štátu do legislatívnej činnosti parlamentu. Právne vymedzenie zasahovania hlavy štátu do zákonodarnej činnosti v republikových vládnych formách (USA). Zásahy prezidenta do zákonodarnej činnosti parlamentu v česko-slovenskom vývoji.