Zrušenie zmluvy zaplatením odstupného v obchodnom práve - Ovečková, Oľga
Zaplatenie odstupného - jeden z dôvodov zániku záväzku v obchodných vzťahoch. Rozbor právnej úpravy a podstaty odstupného. Vzťah odstupného k náhrade škody a zmluvnej pokute. Právna úprava odstupného. Pojem, význam a funkcie odstupného. Forma a náležitosti dohody o odstupnom. Spôsob zrušenia zmluvy na základe odstupného. Účinky zrušenia zmluvy. Odstupné a náhrada škody. Odstupné a zmluvná pokuta.