Nové územné a správne usporiadanie Slovenskej republiky - Slavík, V.
Nový Zákon NR SR č. 221/1996 Z.z. o územnom a správnom usporiadaní SR postupne vstúpil do platnosti. Samosprávnymi územnými celkami SR sú: obce, vyššie územné celky. Správnymi celkami sú: kraje, okresy. Podľa tohto zákona sa zriadilo 8 krajov a 79 okresov. Prehľad nových krajov a okresov SR so základnými údajmi.