Sociologický pohľad na problematiku bývania a bytovej politiky na Slovensku na pozadí sociálnych aspektov - Havelková, E.
Charakteristika bývania ako multidimenzionálny proces a široká škála sociálnych vzťahov a problémy v rámci sociálnej štruktúry. Historický prehľad bývania v období pred prvou svetovou vojnou, v rokoch 1920 počas veľkej hospodárske krízy, v období druhej svetovej vojny a po vojne, v rokoch socializmu od 1950-1989. Spoločensko-politické zmeny a bytová politika po r.1989.