Postmoderná ochrana prírody, alebo trvalo udržateľný rozvoj? - Urbánek, J.
Vývoj pojmov príroda, ochrana prírody, ochrana prostredia, ekológia, životné prostredie smerom k modernejšiemu pojmu trvalo udržateľný rozvoj. Úloha filozofie v tomto vývoji.