Firemní re- organizace Nové tendence a principy - Urban, J.
Zvyšovanie či udržiavanie konkurencieschopnosti firiem podľa nových princípov organizačného usporiadania. Výrazné prvky decentralizácie. Spájanie výhod tejto decentralizácie s výhodami centralizácie. Tri tendencie, ktoré ovplyvňujú organizačné usporiadanie firiem: znižovanie počtu manažérskych vrstiev; prechod k horizontálnej, procesne orientovanej štruktúre (reengineering); tímové usporiadanie.