Podnikatelia zo stredoeurópskych krajín stále preferujú úvery pred financovaním formou rizikového kapitálu - Csontosová, Marta
Rizikový kapitál ako moderná metóda financovania podnikov - ide o doplnkové financovanie k bankovým úverom a obchodom kapitálového trhu. Pôvod rizikového kapitálu je v USA a využíva sa aj v niektorých krajinách Európy. Situácia s využitím rizikového kapitálu podnikateľmi niektorých stredoeurópskych krajín. Veľkosť rizika pri bankových úveroch a rozloženie rizika pri rizikovom kapitáli. Situácia na Slovensku.