Riziko a jeho hodnotenie pri investovaní - Schwartz, A.
Riziko - možný odklon od vytýčeného cieľa. Rozhodovanie pre danú investíciu je založené na reálnosti podnikateľského plánu. Pri jeho posudzovaní sa sleduje: 1. Likvidita podnikateľského projektu, 2. Ekonomická efektívnosť podnikateľského projektu, 3. Schopnosť aktív investičného charakteru prispôsobiť produkciu novým podmienkam trhu, 4. Vplyv na životné prostredie, 5. Zabezpečenie kvalifikovanými pracovníkmi, 6. Zmeny ekonomického a politického systému (analýza technická, finančná, fundamentálna, psychologická).