Stratégia na riadenie podniku pomáha využívať príležitosti a prekonávať prekážky - Papula, J.
Potreba vytvorenia stratégie pre riadenie podniku. Význam stratégie pre úspešné riadenie podniku. Manažéri slovenských podnikov pomerne dobre zvládli základné poznatky o tvorbe stratégie. Základom tvorby dobrej stratégie je poznanie interných schopností, externého prostredia a odhalenie potenciálu budúceho rozvoja. Stratégia musí reagovať na konkrétny trh. Stratégia je viac ako plán.