Informačný vek si od manažérov vyžaduje menej riadenia a viac vedenia - Žiačiková, B.
Zmeny vonkajšieho prostredia ako faktory určujúce nové požiadavky na riadenie firmy. Konkurenčná schopnosť firmy presadiť sa na trhu. Nevyhnutnosť strategického riadenia organizácie v trhovom konkurenčnom prostredí. Stratégia firmy - silná firemná kultúra, ľudské zdroje, moderné riadenie a náročná, tvrdá práca. Nové požiadavky na riadenie firmy, úlohy moderného vedúceho pracovníka.