Kalkulácia ceny - Švač, V.
Úloha ceny v exporte a proces tvorby ceny. Stanovenie exportnej ceny. Zohľadnenie nákladov. Exportné náklady. Zohľadnenie dane. Metódy stanovenia exportnej ceny. Metóda domácich nákladov. Metóda plnej ceny. Metóda čiastočných nákladov. Taktika inverzie. Stratégia ceny. Statická alebo fixná cena (Static pricing). Flexibilná alebo variabilná cena. (Flexible pricing). Maximálna cena (Skimming price strategy). Stratégia penetrácie trhu (Market penetration strategy). Príklad kalkulácie ceny.