Kontrola potravín v štátoch EÚ - Golian, J.
Kontrola potravín v členských krajinách EÚ je upravená národnými zákonmi a národnými orgánmi na kontrolu potravín. Kontrola potravín bola upravená smernicou Rady 93/99 EEC z 29. okt. 1993. Príklad kontroly potravín vo V. Británii, Francúzsku a Švédsku.