Komunikačné technológie sa v poslednom desaťročí prudko rozvíjajú... - Baroňák, I.
Prehľad vývoja komunikačných technológií v poslednom desaťročí. Najvýznamnejšie pokroky sieťových princípov, zavádzanie ATM, B-ISDN, SDH, IN, TMN a i. Nové požiadavky na vlastnosti komunikačných systémov. Smerovanie komunikačných technológií. Úloha prenosových systémov. Princípy spájania a prenosu signálu. Problematika prístupových sietí. Budovanie ISDN (Integrated Services Digital Network).