Rodina, delikventná mládež a sociálna práca - Krausová, Alena
Sociálnopatologické prejavy mládeže sú stredobodom záujmu nielen odborníkov, ale celej verejnosti. Vytváranie komplexu spoločenských podmienok, ktoré by pôsobili proti vzniku spoločenskej negácie. Hlavná výchovná úloha v rodine. Nárast počtu problémových rodín. Úloha sociálnych pracovníkov a oddelení starostlivosti o rodinu a deti. Preventívna sociálna prevencia. Organizácia prevencie v niekotrých vyspelých krajinách. Prístupy západných demokratických štátov k uskutočňovaniu prevencie.