Sociálna oblasť na Slovensku a vstup do Európskej únie - Keltošová, O.
Zameranie sociálnej politiky na vytváranie sociálne spravodlivého systému sociálneho zabezpečenia. Tri piliere sociálnej politiky - sociálne poistenie, štátna sociálna podpora a sociálna pomoc. Integračné snahy SR do Európskej únie pri vytváraní právnych predpisov, ktoré sú v súlade s normatívnymi aktami EÚ. Európsky kódex o sociálnom zabezpečení, Charta sociálnych práv EÚ a Európska sociálna charta. Zásady Spoločenstva obsiahnuté v Bielej knihe a nariadenia Rady EHS.